lunes, 11 de enero de 2016

EL PALAU DE LA PREMSA PER AL POBLE SEC

ENS EM  SUMAT 
Vist  al  3.cat
La Comissió per a la Recuperació del Palau de la Premsa del barri del Poble-sec ja compta amb el suport de 600 veïns i 25 entitats. Des de fa un any demanen a l’Ajuntament que "el Palau de la Premsa reverteixi en el barri i sigui un espai, on es puguin fer activitats".

8 gener, 2016


Entitats i veïns del Poble-sec sumen forces per recuperar el Palau de la Premsa
Cada vegada són més veïns i entitats que s’estan adherint a la Comissió per a la Recuperació del Palau de la Premsa del barri del Poble-sec. En aquests moments ja compten amb el suport de 600 veïns i 25 entitats, però l’objectiu és “potenciar l’esforç per ampliar aquest suport en el barri” segons Jordi Goñi, membre d’El Troc, butlletí del col·leccionisme del Poble-sec. Des de fa un any, les diferents entitats adherides a la comissió treballen per demanar a l’Ajuntament de Barcelona que “el Palau de la Premsa reverteixi en el barri i sigui un espai, on es puguin fer activitats”. La comissió ha habilitat diferents espais en el barri i vies de comunicació per què qualsevol persona, entitat o col·lectiu es pugui adherir i, fins i tot, “poden ajudar-nos a col·laborar”, recorda Goñi.

La comissió de l’Assemblea de barri de Poble Sec, Cooperasec vol generar alternatives a l’actual sistema econòmic des de l’economia solidària i el cooperativisme. En aquest sentit, segons Alfredo Pérez de Cooperasec “cal un espai en el barri, on es pugui fer difusió o assessorament” i insisteix que l’amplitud d’aquest edifici facilitaria aquesta oportunitat. Pel que fa als usos, segons Pérez “cal ser oberts i participatius”, per això demana que els veïns i col·lectius participin en la seva definició a través d’una diagnosi “amb la que es podran veure quines són les necessitats dels veïns del barri”.
Des de l’Associació de Veïns del Poble-sec recorden que aquesta reivindicació sorgeix arran del Pla de Futur del 2010: “Ho hem tornat a demanar perquè és una qüestió important, ja que en aquella zona del Poble-sec no tenim res”, segons el seu vicepresident, Carles Burgès. És per això que vol que es reconverteixi una part del Palau de la Premsa amb un equipament per a la Gent Gran, “on es puguin trobar i realitzar les activitats adients per aquest col·lectiu” manifesta. I és que segons el vicepresident de l’associació “la gent gran del barri no disposa de cap espai de relació i intercanvi, és a dir, un lloc de trobada per compartir experiències, entre d’altres”.
Fa uns mesos, tècnics del Districte de Sants-Montjuïc van visitar del Palau de la Premsa. Llavors es va acordar amb les entitats fer un estudi històric i arquitectònic de l’edifici que actualment s’estan elaborant, segons Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Segons anteriors estudis, s’ha comprovat que durant els anys vuitanta l’edifici va tenir problemes estructurals que van ser reformats “ara molt visibles i que no detecten patologies greus”. Tot i això, caldrà esperar als resultats de les noves investigacions que estaran disponibles a principis de febrer. Llavors es plantejarà la possibilitat que el Palau de la Premsa pugui ser un equipament del barri, “ja que coneixerem el cost de rehabilitació i, alhora, si tenim disponibilitat pressupostaria en el Districte per afrontar-lo” avança Jiménez, deixant clar que “la voluntat hi és”.

palaudelapremsapoblesecmaigde2015-04
palaudelapremsapoblesecmaigde2015-03
palaudelapremsapoblesecmaigde2015-02
palaudelapremsapoblesecmaigde2015-01

Notícies relacionades:


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Buenas